Trump noemt opvolger Biden tijdens rally 'vijand van de staat'

ANP Producties | Bron: ANP
Harrisburg

Donald Trump heeft zijn opvolger Joe Biden zaterdagavond tijdens een rally in de Amerikaanse staat Pennsylvania "een vijand van de staat" genoemd. De voormalige president van de Verenigde Staten uitte onder meer zijn ongenoegen met de FBI-inval in zijn resort in Florida begin vorige maand.

Trump waarschuwde tijdens de rally, waar enkele duizenden aanhangers op afkwamen, onder meer voor "een reactie zoals niemand die ooit heeft gezien" vanwege de "bespottelijke" doorzoeking van zijn woning in Palm Beach.

"Het gevaar voor de democratie komt niet van rechts, maar van radicaal links", aldus Trump tegen de juichende menigte. Een toespraak die Biden eerder deze week gaf noemde Trump de "wreedste, haatdragendste en meest tot verdeeldheid zaaiende speech die ooit door een Amerikaanse president is gegeven".

Biden noemde zijn voorganger Trump en diens radicale aanhangers enkele dagen eerder in een tv-toespraak "een bedreiging voor dit land". Tijdens die speech, die door verschillende Amerikaanse tv-zenders werd uitgezonden, zei Biden dat we "onszelf lange tijd hebben gerustgesteld met het idee dat de Amerikaanse democratie onfeilbaar is. Maar dat is niet het geval."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.