Bus rijdt tegen spoorviaduct Station Haarlem, treinverkeer tussen Haarlem en Amsterdam Centraal korte tijd stilgelegd [update]

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 2
Haarlem

Een bus is zaterdagmiddag tegen het spoorviaduct op de Jansweg bij het station Haarlem gereden. Het treinverkeer tussen Haarlem en Amsterdam werd hierdoor korte tijd stilgelegd.

ProRail meldde dat de bus rond 14.15 uur tegen het viaduct is gereden. Het viaduct raakte door de botsing beschadigd. Rond 14.50 uur meldde ProRail dat het viaduct was vrijgegeven en het treinverkeer weer werd hervat.

Vanwege de Formule 1-race die dit weekend plaatsvindt in Zandvoort is ProRail extra alert op het spoortraject richting de kustplaats. Er werden extra mensen ingezet waardoor het probleem snel kon worden opgelost, aldus een woordvoerder. Het traject Amsterdam-Haarlem vormt een belangrijke treinroute naar Zandvoort. Tienduizenden Formule 1-fans reizen dit weekend naar de kustplaats af vanwege de Grand Prix.

Voor zover bekend ondervonden maar weinig mensen hinder van de onderbreking. De meeste racefans waren waarschijnlijk al op het circuit, waar de kwalificaties om 15.00 uur van start gingen.

Lees ook: Ons Liveblog over de Dutch Grand Prix

© Michel van Bergen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.