Auto met caravan te water in Velserbroek, bestuurder meegenomen naar het ziekenhuis. Hulpdiensten halen voertuig na 2 uur uit het water [update]

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

1 / 5
Internetredactie
VELSERBROEK

Een auto met caravan is vrijdagavond rond iets voor zes uur te water geraakt aan de Velserbroekse Dreef in Velserbroek. Na ruim twee uur hebben de hulpdiensten de auto en de caravan min of meer het water uit weten te halen.

De bestuurder is na eerste medische behandeling in de toegesnelde ambulances met hoge spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Ko van Leeuwen

Het is nog onbekend welk letsel de bestuurder heeft opgelopen. Het mannelijke slachtoffer zat alleen in het voertuig, zonder bijrijders. Volgens ooggetuigen zou de bestuurder zelfstandig het voertuig hebben verlaten.

Politieagenten op de locatie van het ongeval zeggen dat de bestuurder mogelijk onwel is geworden vlak voordat het voertuig te water kwam, maar sluiten andere scenario’s ook nog niet uit. De caravan heeft een stuk van de kade geraakt. De traumahelikopter was gealarmeerd door het ongeval maar is uiteindelijk door nog onbekende redenen niet ingezet.

Uiteindelijk de hulpdiensten ruim twee uur bezig geweest om de auto en de camper uit het water te krijgen. Rond de klok van negen uur ’s avonds wordt de weg weer vrijgegeven voor het overige verkeer.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Ko van Leeuwen

De weg is enige tijd gestremd geweest als gevolg van het ongeval maar is inmiddels weer gedeeltelijk geopend. Meerdere ambulances en een duikteam zijn aanwezig op de locatie van het ongeval. Ook de brandweer is ter assistentie aanwezig.

© Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.