Liedje van de Lezer: ’God only knows’ van de Beach Boys

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Harry van Santen de Hoog uit Hoorn over ’God only knows’ van de Beach Boys.

,,Ik bezocht in die tijd veel concerten in het Concertgebouw in Amsterdam. Dat waren vooral concerten van soulartiesten zoals Sam & Dave. Toch kocht ik samen met een vriend kaartjes voor het concert van de Beach Boys op 1 juni 1969, ook in het Concertgebouw. Ik kende de Beach Boys natuurlijk wel maar wat ze die avond ’live’ op het podium brachten, was zo geweldig. Alle nummers klonken als op hun elpees. Niet normaal goed. Het hoogtepunt van de avond was voor mij echter de uitvoering van het nummer ’God only knows’. De broertjes Wilson en de andere bandleden waren op hun best. Het was hemels mooi, terwijl ik echt niet geloof. Nog steeds als ik het nummer op de radio hoor, krijg ik kippenvel en zet ik de radio een stuk harder.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Klik hier voor de Spotify Playlist.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.