Man (35) aangehouden na zedenmisdrijf in parkeergarage Spaarne Gasthuis Hoofddorp

1 / 6
Internetredactie
Hoofddorp

Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden na een melding van een zedenmisdrijf bij de parkeergarage aan de Spaarnepoort in Hoofddorp.

Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van de aanranding van een vrouw door een onbekende man. Meerdere eenheden, waaronder een hondengeleider, kwamen ter plaatse. De diensthond heeft in de bosjes gezocht naar sporen.

Via Burgernet is een opsporingsbericht verspreid. Het zou gaan om een getinte man met zwart haar, een donkerblauw shirt en een korte grijze broek. Hij zou een zonnebril bij zich hebben gedragen.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Laurens Bosch

Dankzij een alerte getuige is onder een voertuig aan de overzijde van de Kruisweg (N201) een verdachte aangetroffen die sterk voldeed aan het signalement. Bij de parkeergarage is een zwarte schoen aangetroffen. Onder twee auto's langs de N201 zijn ook nog sporen, waaronder een zwarte schoen en een zonnebril, gevonden.

De man heeft zakken om zijn handen gekregen om sporen veilig te stellen. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Haarlem voor nader onderzoek. De zedenpolitie is bezig met de zaak.

Vermoedelijk is het slachtoffer geen persoon dat in het ziekenhuis werkt omdat de nachtdienst van 23 tot 7 uur. Volgens buurtbewoners parkeren Schipholwerkers en -reizigers wel in de buurt en de garage om dan de bus naar Schiphol te pakken.

© Laurens Bosch

© bron: Burgernet

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.