Break Dance, Magic Mouse en Toxic op de kermis van Heemskerk: zestien attracties in totaal

Drukte op de Heemskerkse kermis vorig jaar.© archieffoto Ronald Goedheer

Van onze verslaggeefster
Heemskerk

De Break Dance, de Magic Mouse en de Toxic staan volgende week op de kermis in Heemskerk. Bij de driedaagse volksfeesten in Heemskerk, van woensdag tot en met vrijdag, hoort ook de kermis.

De kermis staat in het park achter het gemeentehuis, dat bekend staat als het het kermisterrein. In totaal komen daar zestien attracties te staan.

De opening is woensdag om 12.30 uur met een prikkelarme kermis. Dit betekent dat de attracties langzamer draaien, zachter en met minder lichteffecten. De kermis gaat daarvoor eerder open en blijft tot 14 uur prikkelarm.

Geslingerd

Vorig jaar was er een incident tijdens de kermis. Toen werden tijdens de laatste avond van de kermis twee inzittenden uit een karretje van de Break Dance geslingerd, nadat een discobol van de attractie was losgeraakt en op het karretje was gevallen. De inzittenden raakten daarbij lichtgewond.

Afgesproken

Tijdens de hele kermisperiode mag voor alle kinderzaken maximaal 2,50 euro per persoon per rit worden gevraagd. Voor andere attracties heeft de gemeente het vaste bedrag van drie euro per persoon per rit afgesproken. Uitzonderingen zijn: de Toxic (vier euro), de Magic Mouse (3,50 euro) en de Jumper (drie euro).

Openingstijden van de kermis: woensdag van 12.30 uur tot 24 uur en donderdag en vrijdag van 13 tot 24 uur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.