Drie inbrekers in de kraag gevat dankzij oplettende burger en grote zoekactie in Heemstede

© Stockfoto

Internetredactie
Heemstede

Een mix van een oplettende burger en een grote zoekactie van de politie heeft ervoor gezorgd dat drie inbrekers (van 22, 24 en 29 jaar) in de nacht van dinsdag op woensdag zijn aangehouden in Heemstede. Het drietal komt uit Haarlem.

Rond 02.30 uur kwam er een melding van een persoon die een klap hoorde en iemand met een zaklamp zag lopen in een pand aan de Prinsenlaan in Heemstede.

Kort na aankomst van de politie kon één inbreker worden aangehouden. Een tweede verdachte liep over de daken van nabij gelegen woningen en kon ook worden aangehouden. De oplettende burger sprak over drie inbrekers die gezien waren. Dus besloten agenten de zoektocht door te zetten.

Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van de politiehelikopter. Vanwege de weersomstandigheden moest de bemanning de zoekactie vanuit de lucht afbreken. De agenten gaven niet op en zochten op de grond door. In een afgesloten steeg werd de derde verdachten gevonden en aangehouden.

Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De auto van de mannen en ook inbrekersgereedschap zijn in beslag genomen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.