Busje te water in Heemstede; hulpdiensten rukken groots uit, bestuurder aangehouden

© Foto’s: Michel van Bergen

1 / 5
Internetredactie
Heemstede

Een busje met twee inzittenden is vrijdagochtend te water geraakt langs de Leidsevaartweg in Heemstede. De man en vrouw wisten zelf uit het voertuig te komen. De man is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Het ongeluk gebeurde even voor 9.00 uur. De bestuurder van het busje schoot door nog onbekende oorzaak naar links waardoor het busje in de Leidsevaart belandde. De twee inzittenden konden het voertuig vrij snel verlaten. Het busje dreef naar het midden van de vaart en zonk.

De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Een duiker van de brandweer ging het water in om te controleren of er daadwerkelijk niemand meer in de bus zat. De man en vrouw zijn door ambulancepersoneel nagekeken, ze raakten niet ernstig gewond.

(Tekst gaat verder onder de foto)

© Foto: Michel van Bergen

De bestuurder van het busje is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

De Leidsevaartweg was korte tijd in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De weg is inmiddels weer open, maar zal later op vrijdag - als de berger en een duiker aanwezig zijn - weer dicht gaan om het voertuig uit het water te halen.

© Foto: Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.