Melkbrug in Haarlem donderdagmiddag afgesloten vanwege hitte. Fietsers en voetgangers kunnen over de Gravestenenbrug

De Melkbrug.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Van onze verslaggever
Haarlem

De gemeente opent de Melkbrug in verband met hitte.

Donderdagmiddag heeft de gemeente Haarlem de Melkbrug, een brug in het centrum van de stad die over het Spaarne gaat, blijvend opengezet. Door de hitte zet het materiaal van de brug uit en door hem open te laten, kan dat maximaal gebeuren. Zo voorkomt de gemeente dat de brug mogelijk stuk gaat.

Naast dat de slagbomen naar beneden zijn, zijn er ook hekken voor de brug gezet. Daardoor kan er sinds 14.30 uur geen wegverkeer over de brug. Hoe lang de brug open blijft staan, is niet bekend. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het in ieder geval zo blijft zolang hun ’hitteplan’ in werking is. De gemeente bekijkt per dag wat ze het beste met de bruggen kunnen doen.

Kippenbruggetje

Bovendien zou vandaag de Gravestenenbrug, ook wel het kippenbruggetje genoemd, tot 16.00 uur buiten gebruik zijn door onderzoek. Volgens de havendienst zijn die werkzaamheden vanochtend al afgerond. Fietsers en voetgangers kunnen dus weer over die brug, die een kleine 300 meter van de Melkbrug ligt.

Aanstaande maandag wordt de leuning van de Gravenstenenbrug hersteld. Daarvoor hoeft de brug niet opnieuw afgesloten te worden.

Daarentegen is de Schouwbroekerbrug bij de Europaweg wel gesloten. Hij blijft voorlopig dicht waardoor scheepvaart hoger dan 4.45 meter niet kan passeren.

Op haarlem.nl/bruggen-tijdens-de-hitte plaatst de gemeente de meest recente ontwikkelingen.

Lees ook: De Gravestenenbrug in Haarlem is donderdag afgesloten vanwege onderzoek

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.