Strandleven is verrukkelijk van onder een witte zomerhoed, weet Sonja

Sonja beziet het vrolijke strandleven vanonder haar hoed.© Foto Richard Stekelenburg

Richard Stekelenburg
Wijk aan Zee

Het is warm en wordt de komende dagen nog warmer. Dus trekken we massaal naar het strand. En het leven daar is verrukkelijk vanonder een witte zomerhoed, weet Sonja.

Sonja van Roon beziet het kleurrijke strandleven van Wijk aan Zee deze donderdagochtend van onder haar koele witte hoed. ,,Het is hier heerlijk!’’, vertelt ze. Stralend. Als de zon.

Lees ook: ’Alsjeblieft, zwem nooit je luchtbed achterna bij aflandige wind’

De verkoeling van de zee lokt deze warme dag

en al bijtijds veel mensen richting de kust. Dat zorgt hier en daar voor drukke wegen richting het strand en ook voor drukte op de parkeerplaatsen. Maar eenmaal op plaats van bestemming is dat ongemak al gauw vergeten.

Vince en Ferry bouwen aan hun kasteel.© Foto Richard Stekelenburg

Is het eigenlijk ooit écht te warm voor het bouwen van een zandkasteel aan zee? Nee, toch? Vince en Ferry ontmoetten elkaar donderdagochtend pas bij hun dagje op het strand van Wijk aan Zee, maar sloegen al gauw gebroederlijk aan het bouwen. Met de gulden wetmatigheid die bij het bouwen van zandkastelen hoort: hoe dieper de slotgracht, hoe hoger het kasteel. En voor de afkoeling sta je als zandkasteelbouwer met een sprintje zo in zee.

Onweerstaanbaar bij dit weer: het strand.© Foto Richard Stekelenburg

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.