Haarlem Jazz & More als vanouds. Vijfdaags evenement op Grote Markt en andere podia gaat 17 augustus van start

De slotshow van Haarlem Jazz & More in 2020.© Foto Michel van Bergen

Peter Bruyn
Haarlem

Na twee kwakkeljaren is volgende week Haarlem Jazz & More weer terug. Vertrouwde plek, vertrouwde formule en helemaal gratis.

Geen nieuwlichterij of poging om het woord ’jazz’ in de festivaltitel wat geloofwaardiger te maken. Kortom, Haarlemmers weten wat ze krijgen en dat is ook wat waard natuurlijk.

Dat betekent pop en DJ’s op de Grote Markt, met onder meer Candy & Hans Dulfer (woensdag 17 augustus), Willie Wartaal (donderdag 18 augustus); Sabrina Starke (vrijdag 19 augustus), Liquid Spirits (vrijdag 19 augustus) en Ruben Annink (zaterdag 20 augustus). Jazzliefhebbers kunnen terecht in de Pletterij met op donderdag (18 augustus) het Sun-Mi Hong Quintet en een eerbetoon aan het Gerry Mulligan/Chet Baker-Quartet. En op vrijdag (19 augustus) Loot en Glerum Omnibus.

Op de Oude Groenmarkt en Klokhuisplein traditiegetrouw veel regionale muzikale helden als Rom ’Halifax’ Helweg, Robert Fossen en Thomas Toussaint, Isaac Bullock en de Haarlem frequenterende Ier Ben Reel. En wie nog tot in de kleine uurtjes door wil gaan is welkom bij verschillende clubs in de Smedestraat. Op zondag (21 augustus) kan alles nog eens overdacht worden tijdens de jazzdienst met muziek in de Grote of St.-Bavokerk.

Haarlem Jazz & More: Woensdag 17 tot en met zondag 21 augustus. Complete programma: haarlemjazzandmore.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.