Hoofddorper (25) aangehouden voor reeks overvallen in Haarlem-Noord

© ANP

Internetredactie
Haarlem

De politie heeft maandag een 25-jarige man uit Hoofddorp aangehouden in verband met de gewapende overvallen in Haarlem-Noord. De afgelopen weken zijn daar vijf gewapende overvallen geweest.

In de vroege ochtend van woensdag 6 juli werd om 07.55 uur een supermarkt op het Marsmanplein overvallen door een onbekende man. Op zaterdag 9 juli werd rond 01.48 uur een pizzeria aan de Generaal Cronjéstraat overvallen. Vrijdagavond 15 juli werd rond 23.30 uur een coffeeshop op de Rijksstraatweg overvallen. Tien dagen later, op maandagavond 25 juli, werd deze wederom overvallen. Op zaterdagochtend 6 augustus werd rond 02.30 uur de pizzeria aan de Generaal Cronjéstraat wederom overvallen.

In alle gevallen werd de medewerker door een man bedreigd met een mes en deed de dader een greep uit de kassa. Er zijn honderden euro’s buitgemaakt.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Michel van Bergen

De verdachte is op basis van herkenning door de politie aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Hij zit op dit moment nog vast.

Of de man verantwoordelijk is voor alle vijf overvallen in Haarlem-Noord wordt nader onderzocht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.