Trump vraagt ​​om politieke donaties na huiszoeking door FBI

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werft politieke donaties door de recente huiszoeking door de FBI van zijn huis in Florida in e-mails en sms'jes aan zijn supporters af te schilderen als een politiek gemotiveerde zet van de regering van president Joe Biden. "Ze proberen de Republikeinse Partij en mij opnieuw te stoppen", schreef Trump dinsdag in een van de e-mails om geld in te zamelen. "De wetteloosheid, politieke vervolging en heksenjacht moeten worden ontmaskerd en gestopt."

De FBI deed maandag een inval in Trumps landhuis Mar-a-Lago in Palm Beach voor huiszoeking, op zoek naar documenten die Trump bij zijn vertrek uit het Witte Huis zou hebben meegenomen. Het ministerie van Justitie en de FBI hebben geweigerd commentaar te geven op de huiszoeking, die Trump maandag zelf bekendmaakte.

Nadat hij de verkiezingen van 2020 had verloren van Biden, richtte Trump het politieke actiecomité (PAC) Save America op, dat inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar (ruim 97 miljoen euro) in kas heeft. Trump blijft publiekelijk flirten met een nieuwe gooi naar het presidentschap in 2024, maar heeft zijn kandidatuur nog niet officieel aangekondigd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.