Zaterdag vroeg druk op wegen populaire vakantiebestemmingen

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Op wegen naar populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders was het zaterdag al vroeg druk. In Frankrijk stonden de hele ochtend lange files op de route naar de Atlantische kust, in de buurt van Lyon, voor de Mont Blanctunnel en richting de Spaanse grens. De piek werd volgens de ANWB bereikt rond het middaguur.

Woordvoerster Heleen de Geest van de ANWB zegt dat het op de Franse wegen drukker is dan vorig weekend, omdat er veel terugkerend vakantieverkeer tussen zit. "In Frankrijk stond vorige week op het hoogtepunt 862 kilometer file, nu stond er 1077 kilometer tijdens de piek rond het middaguur. Wat opviel was de route door het midden van Frankrijk, op de A75 bij Clermont-Ferrand, waar het heel druk was en de vertraging op de route naar het zuiden vier uur bedroeg. Op de A10 iets voor en na Bordeaux was sprake van vier uur vertraging."

Ook in Oostenrijk is het op meerdere plaatsen druk. Aan beide kanten van de Zwitserse Gotthardtunnel is zeker anderhalf uur vertraging. De ANWB verwacht dat ook veel Nederlanders vaststaan in Italië langs het Gardameer en Kroatië, in beide landen is de vertraging drie uur. Rond Bologna in Italië staan files van meer dan een uur. In Duitsland is het druk richting het zuiden. Op de A8 richting Stuttgart is de vertraging zo ongeveer een uur.

Zaterdag is het een van de zogeheten zwarte zaterdagen. Veel mensen gaan op vakantie of komen terug, waardoor in veel richtingen drukte wordt verwacht.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.