Pizzeria wéér overvallen in Haarlem, mogelijk door dezelfde dader

© Michel van Bergen

Internetredactie
Haarlem

Pizzeria Pizza’dam in Haarlem-Noord is in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen. Nog geen maand geleden was het eveneens raak. Ook toen was de zaak prooi voor een overvaller.

Het zou gaan om dezelfde dader. De overvaller sloeg rond 2.30 uur toe aan de Generaal Cronjéstraat. Hij bedreigde het personeel met een mes en eiste geld. Dat kreeg hij ook, meldt de politie zaterdagochtend.

De dader is nog op de vlucht. De politie was direct begonnen met een zoekactie.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Michel van Bergen

’Zielig’

Op 9 juli, toen de pizzeria ook werd beroofd, werd er eveneens buitgemaakt. De overvaller drong toen rond kwart voor twee ’s nachts binnen, waar op dat moment nog één medewerker van de Amsterdamse pizzaketen aanwezig was. Collega’s van de pizzeria schrokken enorm toen ze het nieuws hoorden. „Het zijn rustige jongens. Dit is zielig voor ze. Ze waren pas net open. Een van hun komt bij mij voor knippen. We helpen elkaar. Ik kan het echt niet geloven.”

Lees ook: ’Dit is zielig. Ze waren pas net open.’ Geschrokken winkeliers na overval op Haarlemse pizzeria

Of het daadwerkelijk om dezelfde dader gaat, moet nog blijken. Het signalement dat de politie van de overvaller heeft verspreid komt wel overeen: man, 1.80 lang, tussen de 20 en 30 jaar oud, slank postuur en met een donkere huidskleur. Ook heeft hij een zwart kort baardje.

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.