Ajax verhuurt Mohamed Daramy aan zijn oude club FC Kopenhagen. Speler kostte dertien miljoen euro maar bleek een miskoop te zijn

Mohamed Daramy onlangs in een oefenwedstrijd.

Mohamed Daramy onlangs in een oefenwedstrijd.© foto ANP/Jurgen Feichter

Mike Verweij
Amsterdam

Mohamed Daramy (20) speelt dit seizoen voor zijn oude club FC Kopenhagen. Ajax en de Deense topclub werken op dit moment aan het papierwerk voor de huurdeal, die de Amsterdammers de nodige ruimte geeft op de salarispost.

Daramy werd augustus vorig jaar met tromgeroffel binnengehaald in Amsterdam, waar hij het alternatief was voor Steven Bergwijn en de uiteindelijk aan Stade Rennais verkochte Kamaldeen Sulemana. Bergwijn, die nog uitkwam voor Tottenham Hotspur, bleek toen nog te duur en de zaakwaarnemers van Sulemana verlangden vier miljoen euro tekengeld.

Ajax troefde Club Brugge af, maar Daramy, die dertien miljoen euro kostte, bleek tot dusver een miskoop. De aanvaller kwam in alle competities pas zestien keer uit voor Ajax 1, waarin hij drie keer scoorde en drie assists leverde. Bij FC Kopenhagen wordt verheugd op zijn aanstaande tijdelijke terugkeer gereageerd. Daramy was zeer populair bij de fans van de Deense club en nam vorig jaar op emotionele wijze afscheid. „Jullie hebben een plekje in mijn hart dat nooit vergeten zal worden.”

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen