Radiopresentator Jan Steeman overleden, oprichter van Haarlemse ziekenomroep Parade

Jan Steeman maakt een selfie met Hans Schiffers.© Foto ANP/Werry Crone

Arnold Aarts
Heemstede

Voormalig radiopresentator Jan Steeman is op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer verantwoordelijk voor programma’s als Het Steenen Tijdperk en Arbeidsvitaminen.

Steeman werd geboren in Weesp en groeide op in Heemstede. Van daaruit begon hij in 1960 met ziekenomroep Parade, dat stond voor Patiënten Radio Deo. Vanuit een studio in het inmiddels verdwenen ziekenhuis Joannes de Deo zond hij kerkdiensten uit.

Later werd het zendschema uitgebreid met verzoekplatenprogramma’s, quizzen en sportuitzendingen. De programma’s waren in alle hospitalen in de buurt te beluisteren: de Deo, Elisabeth Gasthuis, de Mariastichting, het Diaconessenhuis en het Marinehospitaal. Medewerkers van het eerste uur waren onder anderen Joop van Zijl en Jaap van Meekren.

Eerbetoon

Later maakte Steeman carrière in Hilversum. Maandag werd een eerbetoon van een uur uitgezonden op NPO Radio 5. Onder zijn leiding braken veel jonge deejays door, zoals Hans Schiffers, Giel Beelen en Gerard Ekdom. Steeman overleed na een kort ziekbed.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.