Britse prins Charles accepteerde donatie familie Osama bin Laden

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Britse prins Charles heeft naar verluidt in 2013 een donatie van 1 miljoen pond aangenomen van familieleden van Osama bin Laden, de radicaalislamitische Saudische terrorist die in 2011 werd gedood. Ondanks bezwaren van naaste adviseurs accepteerde Charles het geld voor liefdadigheid, meldt de Britse krant The Sunday Times.

De donatie kwam van twee halfbroers van Bin Laden, onder wie de patriarch van de welvarende Saudische familie. Charles zou zich er persoonlijk mee hebben bemoeid.

Clarence House, het kantoor van de Britse prins, zegt de beweringen sterk te betwisten. Het besluit om de donatie te accepteren zou zijn genomen door beheerders van de liefdadigheidsinstelling van de prins. "De schenking is destijds zorgvuldig overwogen. Verschillende bronnen werden geraadpleegd, waaronder de regering. Het besluit om de donatie te accepteren werd volledig genomen door de beheerders", aldus Clarence House. "Elke poging om iets anders te suggereren is misleidend en onnauwkeurig."

Grondig onderzoek

Een bron dicht bij de liefdadigheidsinstelling zei volgens de Britse krant The Guardian dat de curatoren na een grondig onderzoek tot de conclusie waren gekomen dat de acties van één lid uit de familie Bin Laden niet de hele familie zouden mogen schaden.

De Amerikaanse regering acht Bin Laden verantwoordelijk voor de aanslagen van 11 september 2001 op de Verenigde Staten. Hij was de oprichter van de terreurorganisatie al-Qaeda en werd in 2011 door Amerikaanse elite-troepen gedood.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.