Rinus ’Veekay’ van Kalmthout tevreden met zesde plek op Indianapolis

Rinus van Kalmthout in actie op de road course van het circuit van Indianapolis.© Foto AFP/James Gilbert

Kees van Dalsem
Indianapolis

Rinus van Kalmthout is zaterdagavond als zesde geëindigd op de road course van het circuit van Indianapolis. De Nederlandse coureur uit Hoofddorp kwam een moeizame openingsronde te boven en finishte de race uiteindelijk toch vooraan. Vorig seizoen behaalde ’Veekay’ op dit circuit zijn eerste overwinning in de IndyCar.

,,Ik hou van racen op Indy’’, was zijn eerste reactie. ,,Een zesde plek nadat ik door een crash in de eerste ronde was teruggevallen naar de zestiende plaats. Trots op het werk van mijn team.’’

De wedstrijd werd gewonnen door Alexander Rossi, die al drie jaar geen race had weten te winnen. In de eerste ronde werd Pato O’Ward aangetikt door Will Power, waardoor Van Kalmthout kostbare plekken verloor. De Noord-Hollander had zich als achtste gekwalificeerd. Veekay reed echter een sterke race, waardoor hij uiteindelijk als zesde over de streep kwam.

Power werd nog derde en daardoor nam hij de leiding in het kampioenschap over van Marcus Ericsson. Van Kalmthout steeg een plekje en hij staat nu elfde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen