Onfortuinlijke wedstrijd én vierde plek voor Rinus van Kalmthout na dubbele IndyCar-race

Rinus van Kalmthout overlegt met zijn pitcrew tijdens de training voor de wedstrijden op de Iowa Speedway.© Foto AP

Kees van Dalsem
Newton

Rinus van Kalmthout heeft het IndyCar-weekend in Iowa teleurstellend afgesloten. Waar de coureur uit Hoofddorp op zaterdag nog knap vierde werd in de eerste race op de Iowa Speedway in Newton, eindigde hij zondag in de tweede wedstrijd onfortuinlijk als negentiende.

Van Kalmthout mocht zondag als achtste beginnen, maar hij verloor veel plekken omdat hij vlak voor een zogenoemde caution na een crash van Kyle Kirkwood naar de pits was geweest.

Daarmee was zijn potje pech nog niet op: bij een pitstop reed hij te hard door de pitstraat, waardoor hij als straf nog een keer naar binnen moest. Daardoor kon ’VeeKay’ ook geen plekken meer goedmaken.

Een dag eerder miste Van Kalmthout op dezelfde oval op een haar na het podium. De rijder van Ed Carpenter Racing had enkele mooie duels met onder andere Jimmie Johnson, waardoor hij in de slotfase op kun rukken naar P4.

In het slot van de wedstrijd maakte hij jacht op Will Power en het podium. Maar uiteindelijk kwam Van Kalmthout op de streep minder dan één tiende van een seconde tekort voor een derde plek.

De races werden gewonnen door Josef Newgarden (zaterdag) en Pato O’Ward (zondag). De Zweed Marcus Ericsson blijft leider in het kampioenschap, waarin VeeKay twaalfde staat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen