ANWB: komend weekend topdrukte op vooral buitenlandse wegen

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Mensen die komend weekend vertrekken naar hun vakantiebestemming moeten in binnen- en buitenland rekening houden met files. De drukte op de weg neemt volgens de ANWB in het buitenland de komende dagen ook toe door terugkerende toeristen, vooral zaterdag.

In Nederland krijgen reizigers rond Amsterdam vanaf 22 juli tot 3 augustus te maken met hinder. De A10-Zuid richting Utrecht gaat dicht vanaf knooppunt Badhoevedorp tot de RAI. De verkeersdienst verwacht de komende weken verder geen drukte op wegen in de ochtend- en avondspitsen.

In Frankrijk wordt het dit weekend druk op de A7 van Lyon naar Orange en op de A10 tussen Tours en Bordeaux. Franse verkeersdiensten waarschuwen automobilisten dat ze op de tweede zwarte zaterdag van dit seizoen uren in de file zullen staan. De ANWB raadt reizigers aan om over de A20 via Limoges en Brive naar het zuiden te reizen.

Vakantieverkeer

In Duitsland komt het vakantieverkeer op zaterdag waarschijnlijk al vroeg in de file te staan op de A8 van München richting Salzburg in Oostenrijk. Werkzaamheden op de Duitse wegen kunnen in de rest van het land extra vertraging veroorzaken.

In Italië wordt het filerijden op een van de populaire vakantieroutes naar het Gardameer en Toscane vanaf de Brennerpas richting Verona. Ook in Slovenië en Kroatië is het volgens de ANWB druk op de weg.

Reizigers die een laatste vakantiecheck willen doen voordat ze met hun reis beginnen, kunnen op zaterdag vlak voor de grens met België bij Hazeldonk terecht. De ANWB controleert daar vanaf 07.00 uur tot 12.00 uur onder andere remmen, verlichting, banden van auto's en caravans.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.