Mike Snoei kan nieuwe aanwinsten inpassen bij Telstar. Al zijn die nog niet fit: ’Voor die jongens is de voorbereiding vorige week begonnen’

Milo Lambers
Spakenburg

In de eerste veertig minuten liet Telstar op bezoek bij Spakenburg zien dat het een paar heel aardige voetballers in de selectie heeft zitten. Daarna werd duidelijk dat er ook nog een boel werk te verzetten is de komende 2,5 week: 2-2.

Voor aanvang van de oefenwedstrijd dook op sociale media een nieuwe selectiefoto van Telstar op. Daaruit is voor een groot deel op te maken hoe de selectie er komend seizoen uitziet. Verdediger Thomas Oude Kotte en de Estse controleur Mihkel Ainsalu hebben getekend voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen. Met wingback Jonathan Mulder (transfervrij vertrokken bij ADO Den Haag) en keeper Joey Houweling van Jong FC Utrecht worden nog gesprekken gevoerd over een contract, maar trainer Mike Snoei gaat ervan uit dat het goed komt. Eerder werden verdedigers Mitch Apau en Jorginho Soares al aangetrokken. Daarvoor was Anass Najah al gestrikt voor een terugkeer naar het oude nest. De Rus Roman Tugarinov staat juist niet op de foto. Hij heeft te horen gekregen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club. ,,Ik denk niet dat hij veel speeltijd krijgt, ik zoek een ander soort verdediger dan hij”, aldus Mike Snoei.

Op bezoek bij Spakenburg lieten Oude Kotte en Apau zien sterke en snelle verdedigers te zijn. Telstar had de amateurs totaal in de houdgreep en voetbalde gemakkelijk vooruit. Het kwam eenvoudig op een 2-0 voorsprong en had via Glynor Plet nog een uitstekende kans om de score te verruimen. Daarna liet het Spakenburg terugkomen in de wedstrijd. Uitgerekend Floris van der Linden, ooit door Mike Snoei te licht bevonden bij Telstar, maakte de 2-1. Daarna miste hij nog een strafschop. De gelijkmaker viel kort na rust via oud-HFC-er Vincent Volkert. Snoei: ,,Je ziet dat Oude Kotte en Apau snel moe worden. Voor die jongens is de voorbereiding pas vorige week begonnen. Ze moeten nog fit worden.”

Snoei hoopt de komende dagen nog enkele aanvallers aan zijn selectie toe te voegen. Dan lijkt zijn selectie rond en kan hij beginnen met het inslijpen van automatismen.

Telstar Koeman (60. Houweling); Oude Kotte (65. Tugarinov), Aktas, Apau (46. Soares), Kruiver (80. Kuyper), Bensabouh (60. Van Wetten), Ainsalu (60. Dijkstra), Blackson (65. Mulder), Seedorf (60. Burgering), Plet (46. Van der Heerik), Kökcü (65. Boussakou)

oefenvoetbal

SpakenburgTelstar2-2

21. Oude Kotte 0-1, 29. Bensabouh 2-0, 43. Van der Linden 2-1, 51. Volkert 2-2

Meer nieuws uit Telstar