Grote zoektocht naar vakantiehulpen, maar afval in Haarlem en Velsen gewoon opgehaald

Tijdens de zomervakantie wordt het afval volgens het vertrouwde schema ingezameld.© Foto Mediahuis

Susanne Moerkerk
Velsen/Haarlem

Inwoners van Velsen en Haarlem krijgen deze zomer geen aangepast schema waarin de afvalbakken worden geleegd.

In Haarlemmermeer wordt de groenbak deze zomervakantie om de week geleegd in plaats van elke week, in verband met personeelstekorten en vakanties van de medewerkers. Het lukt afvalophaler Meerlanden niet om het dienstrooster dusdanig te vullen dat het gewone schema aangehouden kan worden.

Dat is in Velsen, Beverwijk en Heemskerk dus geen probleem. „Vooralsnog zijn de roosters voor de zomer rond, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk was”, laat een woordvoerder van HVC weten. „We zoeken nog vakantiekrachten. Zo zijn we op zoek naar beladers. Dat zijn de mensen die meerijden op de wagen en zorgen dat de bakken geleegd worden.” Er zijn wat eisen voor potentiële beladers: „Ze moeten minimaal 18 jaar zijn en tussen nu en 4 september drie weken kunnen werken.”

Buitenlucht

Spaarnelanden heeft het zomerrooster inmiddels ook rond en dus wordt er in Haarlem op de bekende momenten afval ingezameld, laat een woordvoerder weten. „We hoeven de dienstverlening gelukkig niet af te schalen deze zomer. We hebben een tekort maar dat gaat niet ten koste van de service. Er staan nog wel veel vacatures open, dus ben je student en wil je deze zomer werken in de buitenlucht, dan staat er op onze site vast een vakantiebaan die bij je past.” Spaarnelanden doet onder meer de afvalinzameling en -verwerking, het onderhoud van groen en speeltuinen, mobiliteit en parkeren.

Vakantiebaan

HVC zoekt nog vakantiekrachten bijvoorbeeld als belader op de wagen, voor de klantenservice en op het afvalbrengstation. Meer informatie en vacatures zijn te vinden op werkenbijhvc.nl. Ook bij Spaarnelanden is extra hulp welkom. Van afvalinzameling tot mobiliteit. Vacatures staan op spaarnelanden.nl/werkenbij.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.