Circuit Zandvoort: in november duidelijkheid over F1-races na 2023

ANP
ZANDVOORT

De organisatie van de Formule 1-race in Zandvoort verwacht begin november duidelijkheid te hebben over het kunnen houden van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025. Algemeen directeur Robert van Overdijk zei op een persconferentie op het circuit dat de gesprekken hierover "op allerlei vlakken", zoals met sponsoren, gaande zijn. "Over de kaartverkoop maken we ons weinig zorgen, maar we hebben ook onze partners en de overheid nodig."

Het huidige contract loopt tot en met volgend jaar, wanneer de derde race in deze reeks in de Noord-Hollandse duinen zal worden verreden. Er is een optie voor nog twee jaar. "Maar we hebben pas een evenement als het 100 procent gefinancierd is", aldus Van Overdijk.

De directeur vond dat de eerste editie, van vorig jaar september, succesvol was verlopen. "We staan er fantastisch voor. Iedereen heeft ons bewierookt. Maar we moeten met beide voetjes op de grond blijven. Laten we het ook nu weer neerzetten." Voor de komende editie in september verwacht Van Overdijk zeker geen duidelijkheid over de jaren na 2023.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen