Ozan Kökcü en Özgür Aktas worden gevolgd door Turkse clubs maar willen Telstar niet zomaar verlaten. Velsense club praat met Mihkel Ainsalu en Jonathan Mulder

Milo Lambers
Maassluis

Telstar-spelers Ozan Kökcü en Özgür Aktas staan in de belangstelling van clubs uit Turkije. De twee gaven na het doelpuntloze oefenduel tegen Excelsior Maassluis aan Telstar niet zomaar te verlaten.

Özgür Aktas zet tijdens de voorbereiding zijn ontwikkeling van vorig seizoen door. Volgens trainer Mike Snoei is er interesse in de verdediger. Geïnteresseerde clubs moeten wel ’de knip trekken, zegt Snoei. Aktas, die vorig seizoen bij Telstar terecht kwam na een jaar bij FC Dordrecht, heeft nog een jaarcontract. ,,Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij mij alleen moet bellen als er echt een heel interessant aanbod is. Anders ga ik gewoon door bij Telstar.”

Ook Kökcü richt zich op nog een seizoen Telstar. De broer van Orkun Kökcü van Feyenoord, ging op achttienjarige leeftijd naar Bursaspor en speelde vervolgens voor Giresunspor en Sabah FC uit Azerbeidzjan. Een terugkeer naar Turkije, waar volgens zijn vader interesse vandaan komt, ziet hij niet meteen zitten. ,,Nee, ik richt mij liever op een stap hogerop in eigen land.”

Snoei denkt dat er nog rek zit in de Haarlemmer. ,,Het is een lekkere speler maar zijn rendement moet omhoog. Ik zou het wel zien zitten om zijn contract open te breken met een jaartje.”

Tijdens de rommelige oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis kregen veel testspelers de kans. Ten opzichten van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Willem II afgelopen zaterdag (2-0 nederlaag), waren de Belgische spits en Seppe Maesen en Byron Burgering nieuwe testspelers. Maesen is afgetest. Snoei: ,,Over de andere spelers moet ik nadenken en praten met de technische staf. We gaan in elk geval in gesprek met Mihkel Ainsalu en Jonathan Mulder. Ainsalu is een sterke en ervaren middenvelder. Mulder bruist van de energie en doet mij denken aan Shayne Pattynama die eerder bij Telstar speelde.”

oefenwedstrijd

Excelsior M.Telstarx-x

Telstar Koeman (46. Houweling); Kruiver (46. Owusu), Soares (46. Aktas), Kerkez (46. Najah), Mulder (60. Blackson); Bensabouh, Dijkstra (46. Boussakou), Van Wetten (60. Ainsalu); Burgering (80. Tugarinov), Smit (46. Maesen), Kökcü (60. Burger)

Meer nieuws uit Telstar