Alles afgerond: Ajax presenteert Owen Wijndal. Linksback van AZ moet concurrentie met Daley Blind aangaan

Owen Wijndal.© Foto ANP/Ed van de Pol

Theo Brinkman
Amsterdam

De transfer van Owen Wijndal van AZ naar Ajax is afgerond. De 22-jarige Wijndal heeft een contract tot 2027 getekend en moet in Amsterdam de concurrentie aangaan met Daley Blind en - zolang hij er nog is - de Argentijn Nicolas Tagliafico.

De transfer zat er al een tijdje aan te komen, maar liet nog wel enige tijd op zich wachten. Zo was Wijndal vorige week nog met AZ op trainingskamp in Epe. Ook vloog hij mee naar Griekenland, waar AZ zaterdag een oefenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus speelde. In dat duel kwam Wijndal overigens niet in actie, net als in de andere oefenwedstrijden in deze voorbereiding.

Zie ook: De verkoop van Wijndal aan Ajax is een transfer die AZ liever niet wilde

Ajax-trainer Alfred Schreuder wilde Wijndal graag hebben. „Ik vind hem een heel interessante speler, die niet voor niets aanvoerder van AZ was. Met zijn snelheid en opkomend vermogen past hij in het Ajax-voetbal”, zei Schreuder onlangs.

Wijndal doorliep de hele jeugdopleiding van AZ en was de afgelopen drie seizoen basisspeler. Afgelopen seizoen was hij tevens aanvoerder. Bij AZ groeide hij uit tot international. Hij staat inmiddels op elf interlands voor het Nederlands elftal.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen