Inschrijving Steppenrace bij Dorpsfeest-Santpoort begonnen. En op de Jaarmarkt is nog plek

Jolanda en Charlotte hebben nog plaats op de Jaarmarkt Santpoort.© Foto pr

Van onze verslaggever
Santpoort

Dorpsfeest Santpoort staat stevig in de steigers. Van 30 juli tot en met 6 augustus is het feest in Santpoort.

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken kijkt uit naar de editie 2022 van het Dorpsfeest-Santpoort. Na twee jaar al het mogelijke te hebben geprobeerd onder het juk van corona, kan in 2022 Santpoort eindelijk weer los kan gaan.

Parcours

De winnaars van de laatste Steppenrace.© Foto Aad de Gier

Inschrijven voor de Steppenrace is begonnen. Teams van vier personen die willen meedoen op maandag 1 augustus, kunnen zich aanmelden.

De Steppenrace is een autopedrace voor de oudere jongeren (vanaf 15 jaar). Teams leggen individueel een parcours met hindernissen af op een flinke eenpersoons autoped. Daarbij nemen ze het op tegen een tweede team in de naastgelegen baan.

Dames- en herenteams komen in een aparte klasse uit. Bij gemengde teams zal de meerderheid aan geslacht bepalen in welke categorie het team uitkomt. Twee heren en twee dames worden ingedeeld bij de heren. De start is om 18.30 uur, maar de deelnemers moeten zich om 18.00 uur melden.

Opgeven kan via het inschrijfformulier op website www.dorpsfeest-santpoort.nl. Er kunnen 20 teams meedoen. De inschrijving sluit op 30 juli om 20 uur. Deelname gratis.

Jaarmarkt

Charlotte Meijer-Masteling en Jolanda de Bruin, van de van de organisatie Jaarmarkt Santpoort, laten weten dat er nog enkele plekken beschikbaar zijn op de markt van vrijdag 5 augustus. De dames zijn op zoek naar unieke, creatieve artikelen, het liefst van lokale ondernemers. Charlotte: ,,Verras ons maar, want wij willen na twee jaar weer met een gevarieerd aanbod komen, zodat wij de best bezochte braderie van de regio blijven. Lokale vereniging die leden willen werven zijn ook van harte welkom. Er is intussen voldoende aanbod aan etenswaren, dus die schrijven wij niet meer in.”

Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen met een omschrijving/foto van hun producten naar jaarmarktsantpoort@live.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.