Haarlem wil einde aan juridische procedures rond Verweyhal; gemeente verwacht na de zomer met de erfgenamen van Mino Raiola te spreken

Rechts de Verweyhal aan de Grote Markt.© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Van onze verslaggever
Haarlem

Na de zomer verwacht de gemeente gesprekken te voeren met de erfgenamen van Mino Raiola over de toekomst van de Verweyhal op de Grote Markt.

De voetbalmakelaar overleed eind april. Hij was eigenaar van de benedenverdieping van de hal op de hoek van de Grote Markt en de Grote Houtstraat die al jaren leeg staat. Raiola en de gemeente, eigenaar van de verdiepingen boven de begane grond, hadden een conflict over het gebruik van de hal.

De verdiepingen werden gebruikt door het Frans Hals Museum, maar op dit moment exposeert het museum daar niet meer. Volgens Rob Swaab, zaakwaarnemer van Raiola, kon dat deel van het museum niet meer open. De reden is dat de vloer op de eerste verdieping verzwakt en verzakt is waardoor hij niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. De rechtbank oordeelde daarover.

Volgens een woordvoerder gemeente zijn er sinds begin 2021 gesprekken gevoerd onder leiding van een mediator. „Na de zomer kunnen we dat hopelijk weer oppakken. Er is nu sprake van juridische procedures en die willen we beëindigen. Samen moeten we tot een evenwichtige oplossing komen voor de hal.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.