Verdachten in Curaçao en Spanje opgepakt voor moord op De Vries

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

In Spanje en op Curaçao zijn maandag twee verdachten aangehouden in verband met de moord op Peter R. de Vries, meldt het Openbaar Ministerie dinsdagochtend. Op Curaçao is een 27-jarige Nederlandse man aangehouden, in Spanje een 26-jarige Nederlander.

De verdachte op Curaçao wordt volgens het OM "binnenkort" overgebracht naar Nederland. De Spaanse autoriteiten is eveneens gevraagd de daar opgepakte verdachte over te leveren. Dit zal naar verwachting "minimaal enkele weken in beslag nemen".

Volgens Het Parool waren de mannen aanwezig in de Lange Leidsedwarsstraat, direct nadat Peter R. de Vries daar was neergeschoten. Mogelijk maakten zij filmpjes van hem na de aanslag, schrijft de krant.

Vijf aanhoudingen

Het gaat om de vierde en vijfde aanhouding in het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries, zo meldt het OM. Maandag werd al een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit in een Nederlandse cel opgepakt. Hij wordt verdacht van het aansturen van de vermoedelijke moordenaars van Peter R. de Vries.

De twee vermoedelijke uitvoerders, Delano G. (22) en Kamil E. (36)., werden kort na de aanslag al opgepakt. Tegen hen is een levenslange gevangenisstraf geëist. Zij horen op 14 juli hun vonnis.

De Vries werd op 6 juli vorig jaar in het centrum van Amsterdam neergeschoten, kort na een optreden in tv-programma RTL Boulevard. Hij bezweek negen dagen later in het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.