Zondag open dag: je vergapen aan tuinen, eten en drinken bij volkstuinvereniging Wijkeroog

Lekker tuinen kijken op de open dag.

Lekker tuinen kijken op de open dag.© archieffoto Gwendelyn Luijk

van onze verslaggever
Velsen-Noord

Aanstaande zondag is het voor veel tuinders van volkstuinvereniging Wijkeroog in Velsen-Noord de Zondag aller Zondagen. Die dag laten de eigenaren van 260 tuinen, verspreid over ongeveer 80.000 vierkante meter, zien hoe mooi hun gaard er op dit moment bij ligt.

Al geruime tijd zijn de amateur-tuinders bezig met gras maaien, heg knippen, het fatsoeneren van de tuin, het weghalen van het onkruid tussen de tegels en dergelijke plichtplegingen. Want elke tuin moet eruit zien om door een ringetje te halen.

Want er komt veel publiek af op de open dag, zo leert de geschiedenis. En je wilt toch niet dat uitgerekend jouw tuin het lachertje is van de vereniging. De 'groene long van de IJmond' bestaat al meer dan 50 jaar. Voor sommige leden biedt de open dag de mogelijkheid om de tuin in de verkoop te zetten. De praktijk leert dat veel mensen die belangstelling in een volkstuintje uitgebreid een wandeling maken over het complex bij de Wijkermeerweg 5.

Op het pleintje voor de kantine is er live muziek, marktkraampjes en eten en drinken. Zo is er een viskraam met kibbeling en haring, een ijscokar of een broodje worst en verder een paragnost en schminken voor kinderen. De open tuin is van 12-17 uur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.