Supermarktkoepel CBL vreest miljoenenschade door blokkades boeren

ANP
LEIDSCHENDAM

Supermarktkoepel CBL vreest een miljoenenschade voor de supermarktbranche als blokkades bij distributiecentra nog lang aanhouden.

Ook waarschuwen de supers consumenten voor de beschikbaarheid van versproducten in de winkels. Die worden normaal meerdere keren per dag bevoorraad maar dat is nu soms niet mogelijk.

Een woordvoerster van het CBL durft geen hele harde uitspraken te doen over de schade. Nu zou het nog niet om miljoenen gaan. „Maar dit moet geen dagen duren”, benadrukt ze.

Volgens haar blokkeren boeren verspreid over het land zo’n twintig distributiecentra. „Als er ergens een blokkade stopt dan komt er op een andere plek weer een bij”, constateert ze.

Lees ook: Boeren blokkeren distributiecentra Albert Heijn in Zaandam en Vomar in Alkmaar: vrachtwagens kunnen terrein niet af [update]

Als er door zo’n blokkade in een bepaalde regio niet goed bevoorraad kan worden, merken consumenten dit volgens het CBL al snel in de schappen. Daarbij speelt ook mee dat vlees, groente en fruit relatief snel bederven.

Lees ook: Ons liveblog over de boerenprotesten van maandag

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.