Lelijke botsing ontsiert duel Pioniers. Hoofddorpers rekenen wel snel af met Storks

Monne Reitsma
Hoofddorp

Met twee zeges op Storks heeft Hoofddorp Pioniers zichzelf weer een kans gegeven op deelname aan de play-offs. Na een vakantie van twee weken zal de beslissing vallen in de series tegen RCH en Quick Amersfoort. „We moeten beide series winnen”, zegt coach Mervin Gario.

Gario moest zelf zondag noodgedwongen spelen. De coach is het kunstje duidelijk nog niet verleerd. Want in de met 11-1 (6.5 innings) gewonnen ontmoeting kreeg hij eenmaal kansloos drie slag maar wist hij zich daarna aan te passen in het slagperk. Met een honkslag en tweehonkslag sloeg hij vijf punten binnen. En passant scoorde hij zelf ook nog eenmaal.

Geen druk

„Ik voel geen druk meer als ik wel mee moet doen. Ik doe mijn best. Helaas hadden we nu enkele blessures waardoor ik moest schuiven in de opstelling. Oliver van der Wijst had zondag een bal op zijn duim gehad en kon daardoor niet in het veld spelen. Ik ging bij die drie slag achter de verkeerde bal aan. Daarna dacht de werper van Storks me nog een keer te kunnen pakken met dezelfde bal maar nu was ik er klaar voor. En toen ze een andere werper op de heuvel zetten, wilde ik meteen de eerste bal pakken”, aldus Gario. De bal eindigde in een keer in de onderkant van het hek waardoor er drie punten binnenliepen. Na nog enkele rake klappen werd het verschil van tien punten vastgehouden door Pioniers.

Al was het optreden in de zevende inning van werper Yassir Lachkar nog even ’shaky’. „Het schoot kort daarvoor in mijn heup. Ik heb het even laten masseren maar het werd toen alleen maar erger. Gelukkig konden we ze van scoren af houden zodat we snel klaar waren”, aldus de winnend werper, die vrijwel moeiteloos door de wedstrijd wist te komen. „Het ging wel lekker, maar ik heb ook een goede ploeg achter me staan. Na de nederlaag van zaterdag (5-4 na twaalf innings) moesten we vandaag winnen. En dat is gelukt. Nu is het tijd voor twee weken vakantie en daarna pakken we de draad op.”

Herstellen

De pijntjes bij Pioniers krijgen nu de tijd om te herstellen. Ook bij rechtsvelder Roy Winkel en tweede honkman Raul Jacobs. Het duo kwam in de vijfde inning lelijk met elkaar in botsing toen beiden de geslagen bal van Kevin Martinez probeerden te vangen. Na een onderbreking van enkele minuten konden beiden op eigen kracht opstaan en de inning afmaken. Maar later werd het tweetal voor de zekerheid toch gewisseld waarna Winkel, die in het gezicht was geraakt, toch voor een controle naar het ziekenhuis werd gebracht.

Omdat Pioniers vrijdag met 8-3 Storks had verslagen, staan de Hoofddorpers nu op 22 punten uit zes duels. RCH en DSS/Kinheim hebben vier punten meer waarbij aangetekend moet worden dat de Haarlemmers drie wedstrijden meer hebben gespeeld. DSS/Kinheim werkte zaterdag een doubleheader af tegen Quick Amersfoort. De Haarlemmers wonnen op eigen veld met 11-0 (6.5 innings) en 10-2. Zondag volgde het derde duel van het drieluik. Ditmaal pakte Quick met 9-2 de winst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen