Solidariteitsdemonstratie met boeren door Eindhoven

ANP Producties | Bron: ANP
Eindhoven

Zo'n 1500 demonstranten hebben volgens de gemeente zondag in Eindhoven meegelopen met een solidariteitsdemonstratie met de boeren. Ze hadden onder meer Nederlandse vlaggen en enkele Friese vlaggen bij zich. Ook droegen ze borden met opschriften als "Het klopt niet", "Genoeg is genoeg" en "Stikstofcrisis is een leugen".

De "Mars met de boerenzakdoek" maakte ook een punt van andere zaken waartegen de manifestanten zich verzetten, zoals het Europees identiteitsbewijs, de permanente coronawet en het lidstatenverdrag van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO. Ook de invloed die het World Economic Forum zou hebben op het kabinet is de organisatie een doorn in het oog. Onder de demonstranten was ook Willem Engel.

De deelnemers aan de tocht verzamelden zich rond 12.30 uur op het Stadhuisplein in Eindhoven, van waaruit ze na enkele toespraken twee uur lang een vier kilometer lange tocht door de binnenstad maakten. Veel deelnemers droegen een boerenzakdoek, die kon worden gekocht bij de organisatie. De opbrengst van de verkoop wordt overgemaakt naar boerenorganisatie Agractie met de bedoeling dat daarvan de boetes betaald worden die actievoerende boeren krijgen.

Eén van de demonstranten droeg een spandoek met een afbeelding van minister Van der Wal met het opschrift: "Mik niet op de boer, maar op deze hoer". Ergens halverwege de optocht verdween het spandoek. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of dat op last van de politie was gebeurd.

De demonstratie verliep volgens de gemeente zonder problemen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.