Zeven gewonden door onweer op groot Frans rockfestival

ANP Producties | Bron: ANP
Belfort

Er zijn donderdag zeven gewonden gevallen op Les Eurockéennes de Belfort, een van de grootste Franse muziekfestivals, nadat een zwaar onweer was uitgebroken. De concerten van donderdagavond en vrijdag zijn daarom geannuleerd.

Door de hevige wind en regen stortte vlak na de opening van het festival een tent in bij de ingang van het festivalterrein. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Een van hen werd naar het ziekenhuis overgebracht, aldus de prefect van het Territoire de Belfort, Raphaël Sodini, die zelf ter plaatse poolshoogte kwam nemen. Het onweer zorgde ook voor aanzienlijke schade op het festivalterrein en op de nabije camping.

Het is de bedoeling dat het festival wordt voortgezet, "maar het is vrijdag niet mogelijk om de site te openen vanwege de schade", zegt organisator Matthieu Pigasse. De tickets voor donderdag en vrijdag worden terugbetaald.

Donderdag stonden onder meer het Franse dj-duo Bob Sinclar en Pedro Winter en de Belgische ster Stromae op het programma. Vrijdag zouden onder meer Nick Cave & The Bad Seeds en Diplo optreden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.