Mohamed Taabouni stapt transfervrij over van AZ naar Feyenoord en treft Haarlemse jeugdvriend in Rotterdam

Mohamed Taabouni (links) met Zico Buurmeester na zijn enige wedstrijd in de eredivisie, thuis tegen Sparta.

Mohamed Taabouni (links) met Zico Buurmeester na zijn enige wedstrijd in de eredivisie, thuis tegen Sparta.© Foto ANP

Van onze verslaggever
Rotterdam

De bij AZ vertrokken Mohamed Taabouni heeft, zoals verwacht, zijn handtekening gezet onder een contract bij Feyenoord.

Feyenoord heeft met het aantrekken van Taabouni de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Eerder legde de club spits Danilo (Ajax) en middenvelder Mats Wieffer (Excelsior) vast. De 20-jarige aanvallende middenvelder ondertekende een contract voor twee jaar in De Kuip, met een optie op nog een seizoen.

Feyenoord neemt Taabouni transfervrij over van AZ. De geboren Haarlemmer, in zijn jongste jaren voetballer van Olympia Haarlem, speelde de afgelopen jaren vooral voor Jong AZ in de eerste divisie. Taabouni mocht vorig seizoen één keer invallen in de hoofdmacht in de eredivisie. Dat was thuis tegen Sparta, toen Taabouni vier minuten meedeed.

Kleine ruimte

„Ik kan een mannetje passeren en ben sterk en creatief in de kleine ruimte”, zegt Taabouni. „In fysiek opzicht kan ik nog stappen zetten.” Hij wordt bij Feyenoord herenigd met Orkun Kökcü, met wie hij opgroeide in dezelfde wijk in Haarlem. „Nu kijken of we hier op het veld bij Feyenoord nog steeds een match hebben.”

Ook treft Taabouni zijn oude trainer Arne Slot bij Feyenoord. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij AZ, de oude club van Slot.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen