Samen Lokaal worstelt met keuze voor tweede wethouder. Voordracht pas ná het zomerreces

© Foto RS

Richard Stekelenburg
Beverwijk

Het lukt Samen Lokaal Beverwijk voorlopig niet om een nieuwe wethouderskandidaat naar voren te schuiven.

De partij die sinds de verkiezingen veruit de grootste is in Beverwijk, kondigt op haar Facebookpagina aan dat er pas na het zomerreces een voordracht van een kandidaat kan komen.

De eerste reguliere vergadering waarop vervolgens van een benoeming sprake kan zijn, is op donderdag 22 september, ruim een half jaar na de verkiezingen.

Afgelopen dinsdagavond trok Halil Koçak zich terug na commotie die was ontstaan over zijn betrokkenheid bij de rechts-extremistische Turkse organisatie Grijze Wolven. Koçak was door de fractie aangewezen als beste kandidaat voor het wethouderschap naast dat van partijleider Ali Bal.

Voor die tweede wethouderspost voor Samen Lokaal waren aanvankelijk vier gegadigden: Inge Rood, Mendes Stengs, Bob Kloes en Koçak. In een fractiebijeenkomst op 9 juni werd uiteindelijk gekozen uit twee overgebleven kandidaten: Rood en Koçak, waarbij de laatste de voorkeur kreeg.

Zij benoeming ging 16 juni niet door omdat een nadere risicoanalyse rond zijn persoon wenselijk bleek. Dat bleek te gaan over opgedoken foto’s van bijeenkomsten van Grijze Wolven waar hij een rol op speelt. Wie binnen Samen Lokaal momenteel gegadigden zijn voor de tweede wethoudersplek, is niet bekend.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.