Zomervakantie vol gratis speelplezier: van lasergamen tot zangles

In 2021 was het lasergamen in Velserbeek een zeer gewilde activiteit.© archieffoto united photos/toussaint kluiters

Susanne Moerkerk
Velsen

Lasergamen in de bunkers, ukelele leren spelen, zwemmen, suppen, zangles, speurtochten, theater, sport en spel. De zomervakantie in Velsen staat weer bol van de activiteiten.

Na een succesvol zomerprogramma in 2021 gaat Zomerpret dit jaar op herhaling. In de Ruïne van Brederode, op Het Asfalt in Velserbroek, de skatebaan in Driehuis en tal van andere locaties kunnen Velsense kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud weer lekker aan de slag. De activiteiten zijn gratis, maar inschrijven om mee te kunnen doen is wel verplicht.

Zeventien lokale ondernemers en stichtingen zetten zich in om het programma te vullen met activiteiten voor allerlei kinderen, of ze nu van theater houden of juist van flink sporten. Op 18 juli en 17 augustus zijn er ook activiteiten speciaal voor kinderen met een beperking, om zoveel mogelijk jonge Velsenaren een leuke dag te bezorgen deze zomer.

Het programma voor juli is inmiddels bekend en te vinden op www.velsen.nl/zomerpret-2022. Het programma voor augustus volgt binnenkort.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.