Liedje van de Lezer: ’Feeling Alright’ van Joe Cocker

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Rob van Lint over ’Feeling Alright’ van Joe Cocker.

„In 1972 moest ik in de tweede klas voor het vak muziek een scriptie schrijven. Op dat moment stond ’Feeling Alright’ van Joe Cocker in de Top 40. Een lekker nummer, maar tot dan toe het enige dat ik van Cocker kende. De Muziek Expres had ter gelegenheid van deze hit een uitgebreid artikel over deze zanger. Dat maakte het schrijven van de scriptie een stuk gemakkelijker. En bracht mij ertoe meer van Cocker te gaan beluisteren. En ik werd helemaal enthousiast. Wat een stem, wat een muziek. Hij zong bijna alleen maar covers, maar deze zijn altijd geheel bewerkt. Vaak tot een betere versie dan het oorspronkelijke nummer. Sindsdien ben ik naar nagenoeg elk concert van hem in Nederland geweest. En nog met mijn vrouw Willemien en zoon Tom naar het Sportpaleis in Antwerpen. Helaas kwam er een einde aan op 22 december 2014, toen Joe - veel te vroeg - overleed.”

Luister hier naar de playlist Liedje van de Lezer

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.