Stoppen met roken? Op naar de Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis

Van onze verslaggever
Beverwijk

De Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis houdt woensdag 24 augustus een informatiebijeenkomst over stoppen met roken. Die begint om 19 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Rokers die graag willen stoppen maar nog geen succes boekten met een zelfhulpboek of de begeleiding van huisarts of praktijkondersteuner, zijn bij de Rookstoppoli aan het juiste adres.

Rookstopcoaches Pauline Haasbroek en Ingrid Sprengers, geven deze avond informatie over roken en stoppen met roken, met behulp van begeleidende (rookstop)specialisten en de methode Optimale Interventie Strategie. Direct na de bijeenkomst is er gelegenheid om op korte termijn een afspraak te maken op de Rookstoppoli.

Medicijnen

Zorgverzekeraars vergoeden de begeleiding door de Rookstoppoli volledig, inclusief eventuele extra hulpmiddelen die je nodig hebt, zoals pleisters of medicijnen. Om mee te doen is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

De bijeenkomst heeft plaats in het restaurant van het RKZ, op de tweede etage. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website rkz.nl

De Rookstoppoli van het RKZ bestaat sinds 2009. Jaarlijks helpen ze meer dan 400 nieuwe patiënten. De begeleiding op de poli is door longartsen en gespecialiseerde Rookstopcoaches, zij zijn allemaal geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.