Recordinternational Spitse verlengt contract bij Ajax met 3 jaar

Sherida Spitse in de wedstrijd tegen Engeland.

Sherida Spitse in de wedstrijd tegen Engeland.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Voetbalster Sherida Spitse heeft haar contract bij Ajax met drie jaar verlengd.

De 32-jarige middenvelder, de recordinternational van Oranje, ligt nu tot de zomer van 2025 vast in Amsterdam. Spitse speelde vrijdag tegen Engeland haar tweehonderdste interland voor de 'Leeuwinnen'.

De aanvoerster miste in Leeds bij een stand van 1-1 een strafschop. Engeland, dat onder leiding staat van bondscoach Sarina Wiegman, liep daarna uit naar een grote zege op de regerend kampioen van Europa (5-1).

Een dag later maakte Ajax bekend dat Spitse heeft bijgetekend. De Friezin speelt sinds begin vorig jaar in Amsterdam. Spitse won met Ajax de Eredivisie Cup en de KNVB-beker. "Ik wil heel graag met Ajax kampioen worden, dat is het ultieme doel", zegt Spitse, die eerder voor sc Heerenveen, FC Twente en de Noorse clubs Kvinner en Valerenga speelde.

De middenveldster heeft met Ajax afgesproken dat ze na haar actieve carrière als trainster verbonden blijft aan de Amsterdamse club. "Ik moet eerst mijn UEFA A-diploma halen en dan door. Ik zou het heel mooi vinden als het lukt om hier ooit hoofdtrainer te worden. Maar eerst wil ik nog heel lang voetballen. Misschien nog wel vijf, zes of zeven jaar. Ik wil daar geen leeftijd aan hangen."

AjLees ook: acied Sherida Spitse staat voor magische grens in Oranje: 200 interlands. ’Ooit wil ik bondscoach worden’

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen