Waar in Heemskerk komen de nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s te staan?

Waar in Heemskerk moeten nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s komen te staan?© stockfoto

Van onze verslaggever
Heemskerk

De gemeente Heemskerk werkt aan een plan om het aantal laadpalen voor elektrische auto’s uit te breiden. De gemeente nodigt de inwoners uit daarover mee te denken.

De gemeente maakt een Programma Laadinfrastructuur Heemskerk. Daarin komt te staan hoe de gemeente de komende jaren een netwerk van laadpunten gaat opzetten. Dat programma zorgt ervoor dat er voldoende laadpunten zijn en dat die op de goede plekken staan. De gemeente nodigt inwoners uit om hun ideeën daarover in te brengen.

Tot 2025 zullen er 144 laadpunten nodig zijn in Heemskerk. Op dit moment staan er 67 laadpalen en zijn er 22 in voorbereiding. In 2030 zijn er 436 laadpalen nodig.

Inwoners kunnen tot 17 juli hun mening geven via een korte enquête, in 5 minuten in te vullen via www.heemskerk.nl/laadpalen. Wie op een andere manier iets wil zeggen over het laadpalenplan, kan een mail sturen naar post@heemskerk.nl onder vermelding van ’laadpalen’ en zijn of haar postcode.

De gemeente maakt een samenvatting van de reacties bekend op www.heemskerk.nl en via sociale media. De aanleg van laadpunten gebeurt geleidelijk en op aanvraag van individuele inwoners. Voor het aanleggen van een openbare laadpaal is een verkeersbesluit nodig.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.