Het Spaarnestad Concert op de Haarlemse Bakenessergracht komt er weer aan. ’Er zijn nog sloeptickets’

© publiciteitsfoto

Judy Nihof
Haarlem

Na edities op het Spaarne en de Nieuwe Gracht, vindt het Spaarnestad Concert zaterdag 2 juli weer op de Bakenessergracht plaats. Vorig jaar werd het openluchtconcert daar ook gehouden.

Het evenement, dat om 19.30 uur begint, is vanaf de kade gratis te volgen, maar wie vanuit zijn of haar sloep het evenement wil bijwonen, betaalt 75 euro. „Dan heb je wel de beste plek. Vóór het podium”, aldus woordvoerder Herman Opmeer. „Er zijn nog enkele tickets.”

Alleen schippers die een entreebewijs via de theater-haarlem.nl hebben gekocht worden doorgelaten. Er zijn in totaal 50 tickets beschikbaar.

Hoofdact op het Spaarnestad Concert is net als voorgaande jaren het Kennemer Jeugd Orkest (KJO), met gastoptredens van de Nederlandse sopraan Donij van Doorn, de Haarlemse zangeres Josee Koning en de Haarlemse Opera.

In het voorprogramma staan twee jonge talenten: de 16-jarige Daniël de Putter en de 17-jarige Lena Marguerite. Daniël de Putter speelt al vanaf zijn zesde jaar accordeon, geïnspireerd door zijn Poolse opa. Hij speelt in het ensemble MDA I uit Amstelveen. Lena Marguerite is een singer-songwriter.

De eerste editie van het concert - toen nog Spaarne Concert geheten - vond in 2016 plaats op het Spaarne. Omdat de weg daar niet kon worden afgesloten voor verkeer, werd uitgeweken naar de Nieuwe Gracht. „Daar was het geluid niet optimaal”, aldus Opmeer. De Bakenessergracht kent die problemen niet.

Het Spaarnestad Concert is een productie van Cultuurstichting Het Spaarne. Het evenement wordt financieel mede mogelijk gemaakt door onder meer BIZ Binnenstad Haarlem, gemeente Haarlem, stichting vrienden van de Bakenes en de Vrienden van het Spaarnestad Concert.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.