De hand van Mike Snoei is bij de eerste training van Telstar al zichtbaar: drie spelers weggestuurd, Anass Najah teruggehaald

Milo Lambers
Velsen-Zuid

De hand van trainer Mike Snoei is bij Telstar op de eerste training al zichtbaar. Drie spelers hebben te horen gekregen dat ze niet meer welkom zijn, Anass Najah keert juist terug.

Met zestien vastgelegde spelers begon de Rotterdamse trainer maandagochtend aan zijn tweede termijn als trainer van de Witte Leeuwen. Ronald Koeman Jr., die vorig seizoen al voor Telstar speelde, zal binnenkort een contract tekenen. Snoei: ,,Ik heb een goed gesprek met hem gehad. Ik hoop dat hij fit kan worden en blijven. Hij heeft zestien wedstrijden gespeeld vorig seizoen, dat is eigenlijk te weinig.”

Van de andere twee doelmannen, Trevor Doornbusch en Abdel el Ouazzane, is afscheid genomen. ,,Ik heb ze naar het stadion laten komen en ze verteld dat we niet met ze verder gaan. Ik wil van mijn doelmannen op aan kunnen en niet zenuwachtig hoeven te worden als de eerste keeper geblesseerd is. Het zijn aardige jongens maar ze komen tekort voor dit niveau”, legt Snoei uit.

Ook verdediger Jip Molenaar is ondanks zijn doorlopende contract verteld dat er geen toekomst voor hem is. ,,Ik vind Jip een talentvolle speler, hij is nog heel erg jong”, vertelt Snoei. ,,We hebben alleen behoefte aan een ander soort type. We willen graag een verdediger met ervaring. Iemand die de duels aan kan gaan en de leiding neemt. Vorig jaar is het niet gelukt bij Telstar om zo iemand te vinden. Ik heb een ander netwerk dan de vorige trainer, dus ik heb de hoop dat het gaat lukken.”

De meest opvallende speler op het veld was maandag Anass Najah. De 24-jarige Utrechter vertrok vorig seizoen transfervrij met de ambitie om een stap hogerop te zetten. Dat bleek lastiger dan gedacht, waarna de middenvelder een seizoen bij Akritas Chlorakas speelde op het tweede niveau van Cyprus. Mike Snoei belde Najah persoonlijk op met de vraag of hij naar Telstar wilde terugkeren. ,,Als ik heel eerlijk ben had ik een jaar geleden niet gedacht dat ik na een seizoen alweer terug zou zijn bij Telstar. Ik ben blij om hier te zijn bij de jongens. Met Mike heb ik twee jaar heel fijn samengewerkt. Hij is iemand die altijd wil winnen. Zo ben ik ook. Ik blijf ambitieus.”

De komende week heeft Snoei liefst negen spelers op proef. Het gaat doelmannen Joey Houweling en Baboucarr Gaye, verdedigers Lionel Miquel en Jorginho Soares, middenvelders Jonathan Vergara Berrio, Rohat Agca en aanvallers Quinten van den Heerik en Giovanni Buttner., Stanley Akoy speelde vorige seizoen op amateurbasis bij Telstar en mag zich deze week bewijzen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen