Actie boeren met tractoren op Mediapark in Hilversum ten einde

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Een groep van enkele tientallen boeren heeft maandagavond gedurende ongeveer 1,5 uur een verrassingsactie gehouden op het Mediapark in Hilversum, meldt de politie. Na overleg tussen de politie en de boeren zijn die met hun tractoren huiswaarts gekeerd. Dat verliep volgens een woordvoerster zonder incidenten.

De boeren gingen kort na 20.00 uur met ongeveer veertig tractoren het terrein op. Waarom de boeren in Hilversum demonstreerden is nog niet duidelijk. De actie hinderde het overige verkeer niet. Het Mediapark bleef bereikbaar voor bezoekers.

De NOS sloot de ingangen van het gebouw waar de nieuwsuitzendingen worden verzorgd op het Mediapark enige tijd af, liet een woordvoerder van de NOS weten. "We volgen het protocol van voorzorgsmaatregelen", stelde hij. Het getoeter van de tractoren was te horen in de live-uitzending op NPO Radio 5 die vanaf het Mediapark wordt verzorgd.

Geen gevolgen

De demonstrerende boeren hadden geen gevolgen voor de uitzendingen van de NOS. Meer details over het protocol gaf de woordvoerder niet: "Het is niet voor het eerst dat er op het Mediapark wordt gedemonstreerd."

RTL "onderhoudt contact" met het beheer van het Mediapark over de situatie van maandagavond met de protesterende boeren, liet een woordvoerder van RTL desgevraagd weten. "We doen nooit uitspraken over extra veiligheidsmaatregelen", stelt ze. "Maar volgens ons is de sfeer goed." De talkshow van Humberto Tan, die elke werkdag live wordt uitgezonden, wordt niet gemaakt op het Mediapark.

Eerder deze week werd bekend dat NPO-voorzitter Frederieke Leeflang wordt beveiligd. Zij ontvangt bedreigingen vanwege een kritisch rapport van de ombudsman over Ongehoord Nederland. De afgelopen weken zijn meer NPO-presentatoren bedreigd en werden diverse gasten afgezegd vanwege bedreigingen. Zo kon viroloog Marion Koopmans niet naar een uitzending op Oerol omdat haar veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.