Oekraïens leger: aanvallen nabij Lisitsjansk afgeslagen

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

Het Oekraïense leger heeft naar eigen zeggen aanvallen van de Russen ten westen van de stad Lisitsjansk afgeslagen. Daarmee heeft het weten te voorkomen dat de strategisch belangrijke stad omsingeld zou worden, aldus de generale staf. De gouverneur van de regio roept inwoners van Lisitsjansk wel op om per direct weg te gaan. Volgens Sergej Gaidai zijn de omstandigheden in de stad zeer lastig.

Ook Lisitsjansk zelf was opnieuw doelwit van zware lucht- en artillerieaanvallen. Russische troepen zouden in het zuiden al aan de rand van de stad zijn. Naar verluidt zijn enkele duizenden Oekraïense troepen in de stad gelegerd om de Russen tegen te houden.

Lisitsjansk ligt in de Oost-Oekraïense regio Loehansk in de buurt van Severodonetsk, aan de andere kant van de rivier. Severodonetsk hebben de Russen onlangs veroverd. Daarmee is Lisitsjansk als een van de laatste plekken in Loehansk nog in handen van Oekraïne. Hoeveel mensen nog in de stad verblijven is onduidelijk. Voor het uitbreken van de oorlog telde Lisitsjansk zo'n 100.000 inwoners.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.