Windhoos Zierikzee kost vrouw (73) het leven

ANP Producties | Bron: ANP
Zierikzee

Door de windhoos maandagmiddag in Zierikzee is een 73-jarige vrouw uit Wassenaar om het leven gekomen, meldt de politie. Ook zijn negen mensen gewond geraakt. De veiligheidsregio Zeeland heeft niet meer informatie over hoe de vrouw om het leven is gekomen of hoe de slachtoffers gewond zijn geraakt.

Acht personen raakten lichtgewond en zijn ter plekke door hulpdiensten behandeld aan hun verwondingen. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

De windhoos heeft heel veel schade aangericht in Zierikzee, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio. Diverse woningen raakten beschadigd. Woning voor woning wordt maandagavond gecontroleerd om te kijken of mensen terug naar huis kunnen.

Van een rij woningen aan de Calandweg waaide het dak eraf en dat belandde op de weg. "Daar was een renovatie aan de gang", aldus Marco van der Wel, directeur van woningcorporatie Zeeuwland. "Een van de mensen die daar aan het werk waren, is gewond geraakt." Op meerdere plaatsen in het Zeeuwse stadje waaiden dakpannen van huizen en waaiden bomen om.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.