Crowdfundingsactie voor revaliderende wielrenster Pieters

© ANP

ANP
Zwanenburg

De familie, vrienden en ploeg van Amy Pieters uit Zwanenburg hebben een crowdfundingsactie opgezet voor de 31-jarige wielrenster, die bezig is aan een lang revalidatietraject. Niet al haar behandelingen in binnen- en buitenland worden door de verzekering vergoed. Daarom is een fonds opgezet waarop geld kan worden gestort.

De crowdfundingsactie werd kort voor de start van de wegwedstrijd voor vrouwen bij de Nederlandse kampioenschappen officieel geopend. Pieters veroverde vorig jaar de rood-wit-blauwe kampioenstrui. Bij een trainingsongeluk eind december in Spanje liep ze zwaar hersenletsel op. Pieters moest een operatie ondergaan en lag maandenlang in coma.

Lees ook: Amy Pieters revalideert na zware val van fiets, waarbij ze hersenletsel opliep. ’Er is mondjesmaat progressie. We blijven hoop houden’

Eind april meldde haar ploeg SD Worx dat Pieters weer bij bewustzijn is. De wielrenster kan momenteel niet praten en zit in een rolstoel. Doordeweeks volgt Pieters een revalidatietraject, in het weekend is ze thuis. Vader Peter Pieters, oud-baanbondscoach, vertelde eerder deze week in een NOS-item dat een deel van de revalidatie niet wordt vergoed. Dat komt maandelijks neer op 1200 à 1300 euro.

Lees ook: Onzekerheid rond wielrenster Amy Pieters; vastklampen aan elk positief geluid vanuit Spanje

„Dat geeft niet, zolang het maar goed komt. Maar we willen wel kijken of we iets kunnen doen, zodat aan het einde van de rit niet alles op is”, aldus haar vader. „We blijven hoop houden. Ook de behandelend artsen zien vooruitgang. Maar het heeft heel veel tijd nodig.”

Christine Majerus, de Luxemburgse teamgenote van Pieters bij SD Worx, heeft een speciaal T-shirt gemaakt. De eerste honderd donateurs die meer dan 100 euro schenken, krijgen zo’n shirt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen