Joosje Beets overleden, oud-wethouder en loco-burgemeester Heemstede

Joosje Beets (linksvoor), als een van de eerste vrouwelijke directeuren van Teylers Stichting.

Joosje Beets (linksvoor), als een van de eerste vrouwelijke directeuren van Teylers Stichting.

Van een verslaggever

Joosje Beets, oud-wethouder en loco-burgemeester in Heemstede, is overleden.

Joosje Reinalda Beets-Heheweth was van 1986 tot 1998 lid van de gemeenteraad. Van 1988 tot 1998 was zij een zeer gewaardeerde wethouder en loco-burgemeester in Heemstede. Zij ontving in 1998 een Gouden Erepenning voor haar bijzondere verdiensten.

Beets was een vakvrouw op het gebied van ruimtelijke ordening. Onder haar beheer werden bouwprojecten gerealiseerd als de wijk Prinseneiland, de appartementen aan de Von Brucken Focklaan samen met huize Flora en het appartementencomplex Eikenrode.

In 1992 werd onder haar hoede het Spaarneplan door de raad vastgesteld. Een structuurvisie voor de ontwikkeling van het Spaarne en de Spaarne-oevers, in samenwerking met Haarlem. In 1993 werd de stedenbouwkundige visie Binnenweg/Raadhuisstraat en omgeving, overeenkomstig het voorstel van Ontwerpbureau Teun Koolhaas Associates door de raad vastgesteld.

Haar bevlogenheid strekte zich daarnaast ook uit naar de vele woningzoekenden die zij op haar spreekuur kreeg, aldus de gemeente Heemstede in een persverklaring. ,,Veel Heemstedenaren hebben haar bij hun vraag naar woonruimte leren kennen. Wethouder Beets was streng maar rechtvaardig. Zij zette zich voor meer dan 100% in voor de meest kwetsbare groepen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.