Kind in ademhalingsproblemen na explosie chloordrijver naast opblaaszwembad in Haarlem [update]

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 3
Internetredactie
Haarlem

Een jonge jongen kwam donderdagavond in Haarlem in ademhalingsproblemen nadat hij naast een opblaaszwembad de lucht van een geëxplodeerde chloordrijver had ingeademd. Het traumateam was aanwezig om te assisteren.

Even voor acht uur kwamen meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, in actie bij een manege aan de A. Hofmanweg. De jongen maakt het inmiddels goed.

De vader van de jongen, Jack Buijs, vertelt wat er is gebeurd: ,,We hebben naast ons huis een opblaasbaasbaar zwembad staan. Daar zit een chloordrijver in om het water zuiver te houden. Als in het zwembad wordt gezwommen, wordt deze ernaast gelegd. Gisteren is de drijver ontploft terwijl mijn zoon ernaast stond. Hij ademde de chloorlucht in en toen hebben we 112 gebeld.’’

De jongen is opgevangen door ambulancepersoneel en na de eerste zorg naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Hij kon al snel weer naar huis.

Vader Buijs wil andere gebruikers van dit soort opblaaszwembaden waarschuwen. ,,Veel mensen hebben dit soort zwembaden met chloordrijvers. Stel dat je een kinderpartijtje hebt en zo’n ding ontploft.’’

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.