Donderdagavond Wijkertunnel dicht vanwege calamiteitenoefening

Luchtopname van de Wijkertunnel.© archieffoto/HANS VAN WEEL

Van onze verslaggever
Velsen

In de Wijkertunnel vindt donderdagavond een calamiteitenoefening plaats. Beide tunnelbuizen worden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Rijkswaterstaat meldt dat de westbuis van de tunnel (in de richting Amsterdam) vanaf 20 uur en de oostbuis (richting Alkmaar) vanaf 21 uur dicht gaat. Het oponthoud duurt tot ongeveer 01.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel. De extra reistijd is volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat ongeveer 5 minuten.

Bij de oefening zijn Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Kennemerland (hulpdiensten als ambulance en brandweer inclusief meldkamer) en de regionale politie-eenheid Noord-Holland betrokken. Wat er zoal wordt geoefend wil Rijkswaterstaat vooraf niet bekend maken, omdat ook de deelnemende partijen dat nu nog niet weten. ,,We willen zo realistisch mogelijk oefenen.’’

Tijdens de oefening worden de afspraken en procedures die zijn vastgelegd in de calamiteiten- en inzetplannen geoefend. Dat gaat over communicatie, afstemming en samenwerking tussen de verschillende betrokken organisaties. De leiding van de operatie ligt in handen van Rijkswaterstaat als tunnelbeheerder.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.